Zwangerschapsupdate ; De 20 weken echo

IMG_1995

 

Oh wat was ik zenuwachtig, ik keek erg op tegen de 20 weken echo. Alhoewel we goede uitslagen hadden met de combinatietest houd je toch wel in je achterhoofd dat er altijd iets mis kan zijn. Maar dat was het niet alleen, want wat nou als zij opeens een hij was?

Sicco maakt lange dagen op zijn werk en het is erg lastig om tussendoor even een afspraak te maken voor een echo of iets dergelijks. Aangezien de 20 weken erg belangrijk is en medisch, maakte we de afspraak in de avond zodat hij toch mee kon. Voor hem een voordeel voor mij een groot nadeel. Ik heb de secondes zien tikken op de klok en hoe verder ik op de dag kwam hoe zenuwachtiger ik werd. Gelukkig was Sicco al op tijd thuis zodat ik even afleiding had.

Even terug komend op; wat als zij nou opeens een hij was? Als je een geslachtsbepaling echo doet met 15/16 weken is er altijd een kleine kans dat het niet goed gezien kan worden. Alhoewel het bij ons erg duidelijk was, is er altijd een kans dat je kindje opeens het andere geslacht heeft. Begrijp me niet verkeerd, ik zou ontzettend blij zijn als we een zoon krijgen, maar je kon me wegdragen als het nu opeens een jongetje zou zijn. Ik ben er al helemaal op ingesteld dat we een meisje krijgen en je kunt je voorstellen dat alles nu in huis roze is. Ook word ze al bij naam genoemd dus het zou een hele omschakeling zijn mocht zij toch een hij zijn.

Rond 8 uur vetrokken wij naar de echo praktijk. Sicco was schijt irritant, duidelijk dat hij ook last had van de zenuwen. Gelukkig waren we al snel aan de beurt en kon ik meteen gaan liggen. De man die de echo maakte legde alles uit en bracht het echo apparaat op mijn buik aan. WAUW, wat was ze opeens groot! Ze maakte een paar flinke salto’s en ik kreeg een paar behoorlijke trappen. Gek dat die kleintjes altijd reageren op bijvoorbeeld een hand op je buik.

De man die de echo deed, ging grondig de hele baby langs. Zo werd haar hoofdje gemeten, controleerde hij of ze 2 armen, 2 benen, 2 handen en 2 voeten had. De blaas, de nieren, het hartje werden bekeken en controleerde hij het hersenvocht, vruchtwater en de placenta. Toen hij eenmaal bij de billetjes was, voelde ik me langzaam flauw worden. Zag ik dat nou goed!? Ik hoorde Sicco stiekem lachen, maar ik vond het helemaal niet zo grappig. We dachten beide 2 benen met daartussenin 2 balletjes en een piemel te zien. Gelukkig was Sicco bijdehand genoeg om op dat moment te vragen hoe het met het geslacht zit. De man liet het geslacht zien en het was heel duidelijk een meisje. Ik kreeg langzaam aan weer wat meer lucht en besefte me dat we iets heel anders zagen op de echo. Het is ook zo moeilijk om dingen van elkaar te onderscheiden.

Nadat ik al weer ruim een uur met goed gedrag lag, zei de man van de echo dat hij bang was dat we een nieuwe afspraak moesten inplannen. Huh, hoezo nieuwe afspraak?! Hij kon alle controles uitvoeren behalve 1, waarbij de baby op een bepaalde positie moest liggen zodat hij de 4 kamers in het hart kon bekijken. Nee toch, het gaat me toch niet weer gebeuren dat ik weer terug moet komen. Maar op het moment dat hij de opmerking maakte, draaide ze in de juiste positie! Yes, het was gelukt.

Nu de controles allemaal waren gedaan voerde de man van de echopraktijk alle uitslagen in op de computer. Spannend moment, maar hij kwam al snel met de verlossende woorden. De kleine meid is helemaal gezond en er is geen verder onderzoek nodig. Ik ben zo blij en gelukkig!

Je kunt je voorstellen dat een zwangerschap heel mooi is. Je ziet iedere dag je buik een beetje meer groeien en de trapjes in je buik worden steeds krachtiger. Maar jeetje, wat brengt het een spanning met zich mee. Wij hebben weer een prachtig verhaal voor in haar boek, maar gelukkig wel met een goede afloop!

Ik zou het super leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Comments

 1. says

  Ik weet hoe de spanning is en dat is niet raar gezien het verleden. Wat fijn en geruststellend dat alles goed os en jullie jullie meisje weer even konden zien. Je bent op de helft!

 2. says

  Oh wat zul je gespannen zijn geweest inderdaad. Ik kan me het goed voorstellen. Maar gelukkig is alles goed met de kleine, nu lekker proberen nog meer te genieten!

 3. Laura says

  wat fijn dat alles helemaal goed is!!! ik snap je spanning heel goed, helemaal na wat er gebeurt is in het verleden….
  ik wens je nog een hele fijne, mooie zwangerschap toe en over 20 weken.,…. een prachtig wondertje in je armen!! en in die van je man natuurlijk!!
  heel veel liefs xx

 4. jeannette says

  Wat ontzettend leuk dat het zo goed gaat v
  met jullie en de kleine meid , en de aanstaande grootouders helemaal blij natuurlijk. Gefeliciteerd met het wonder dat zwangerschap heet.
  Groetjes jeannette

 5. Maxime says

  Doordat ik een zware migraine aanval heb gehad, lees ik het nu pas.

  Wat ben ik blij voor jullie, je verdiend het!

  Liefs, Maxime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *