Q&A – Van kwaaltjes tot aan de bevalling

qanda

Dagelijks stromen er vragen binnen via social media over hoe het gaat met mij en de baby, of ik foto’s wil laten zien van de babykamer en wanneer ik ben uitgerekend. Je kunt ze nog niet gek genoeg bedenken, maar het zijn er inmiddels te veel om te beantwoorden. Via instagram gaf ik jullie weer de gelegenheid om een vraag in te sturen en vandaag zal ik hier een aantal van beantwoorden. Benieuwd naar mijn kwaaltjes, waar ik bang voor ben of wat het mooiste is aan zwanger zijn? Lees dan snel verder..

Hoe zenuwachtig was je toen je de zwangerschapstest ging doen? En wat was het eerste wat je deed toen je zag dat het positief was?
Als ik heel eerlijk moet zijn hadden mijn moeder, Sicco en ik al sterk het gevoel dat ik zwanger zou zijn. We herkende een aantal kwaaltjes welke ik ook had bij de andere 2 zwangerschappen. Ik was stront saggerijnig, misselijk en heel erg moe. Oh en je moest niet in de buurt komen van mijn borsten, want dan kon je de wind van voren verwachten. Eigenlijk mocht ik officieel pas op maandag ochtend testen, maar omdat mijn voorgevoel zo sterk was deed ik de test al op donderdag avond. Gek genoeg was de test al heel duidelijk positief. Mijn voorgevoel had (zoals altijd) weer is gelijk, maar toch kon ik het ook niet geloven, ondanks de kwaaltjes. Uiteraard was Sicco hierbij en belde ik meteen mijn moeder op. Daarna begonnen de kwellende weken van wachten, wachten of het wel goed zou blijven gaan..

Een naam die iets betekend of een naam die je nooit hoort?
Hmm, de naam die wij hebben gekozen hoor ik regelmatig voorbij komen. Of dat nou komt omdat je er op let of omdat de naam vaak gebruikt word, geen idee. Haar tweede naam hoor ik overigens niet. Haar naam heeft wel een betekenis, maar daar hebben we het niet op uitgezocht.

Ben je zenuwachtig voor de bevalling en wil je een ruggenprik?
Ik ben inmiddels al 27 weken zwanger en hoe dichter ik bij de 40 weken kom hoe spannender ik het vind worden. Ik probeer er niet al te veel over na te denken, maar ik voel de zenuwen wel opkomen. Een bevalling is iets waar je je niet op kunt voorbereiden. Je weet niet wanneer je gaat bevallen en hoe het gaat lopen, het enige wat je kunt doen is informatie erover lezen. Het liefst wil ik geen ruggenprik, maar ook daarover kan ik nu nog niets zeggen.

Had je een voorgevoel of het een meisje of een jongen zou worden?
Al vanaf dag 1 riep ik dat het een meisje zou worden. Sicco twijfelde heel erg en had iedere dag een andere gedachte hierover. Vaak heeft mijn voorgevoel wel gelijk en dit keer was het dus ook weer juist. We hadden trouwens beiden geen voorkeur, we waren net zo blij geweest als we te horen kregen dat het een jongetje zou zijn! 🙂

In wat voor thema gaat de kinderkamer worden en krijgen we een roomtour te zien?
Ik heb precies in mijn hoofd hoe de babykamer gaat worden. Een thema zit hier niet echt aan vast omdat ik verschillende stijlen met elkaar ga combineren. Het wordt heel meisjes-achtig, roze, maar niet te zoetsappig. Ik wil er nog niet te veel over kwijt omdat ik er inderdaad een roomtour van wil gaan maken.

Welke kwaaltjes vallen tot nu toe erg mee en welke kwaaltjes vallen erg tegen?
Geen enkel kwaaltje is eigenlijk leuk. Je neemt alles natuurlijk voor lief, maar als ze er niet zouden zijn dan is het al een stuk beter. Wat ik echt enorm tegen vind vallen is de rugpijn. Dit is momenteel zo erg dat het mijn dagelijkse dingen belemmerd. Ik kan niet even het huis schoonmaken, boodschappen doen of een dagje op stap. De verloskundige noemt het al bekkeninstabiliteit, maar ik ben momenteel nog te koppig om dat te geloven. Verder ben ik snel moe, heb ik wel is last van hoofdpijn en maagzuur en moet ik enorm snel huilen. Oh en obstipatie…

Wat is het mooiste aan zwanger zijn?
Jeetje waar moet ik beginnen? Aller eerst het idee dat er over een aantal maanden een kindje op de wereld is, uit liefde ‘gemaakt’ door Sicco en mij. k vind het nog steeds een gek idee dat wij straks gewoon echt papa en mama zijn. Daarnaast voel ik iedere dag de kleine spruit trappelen in mijn buik en zie ik beetje bij beetje mijn buik groeien. Het is en blijft een klein wonder en ik kan niet in woorden uitleggen hoe bijzonder en mooi het is om zwanger te zijn. Ik voel mij dol gelukkig en typ dit ook echt met een big smile op mijn gezicht.

Dat was een hoop informatie, maar zo heb ik wel een groot deel van de vragen kunnen beantwoorden. Over een aantal weken zal ik de laatste vragen beantwoorden en dan zijn we meteen een stapje dichterbij de bevalling :).

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

 

Comments

  1. says

    Leuk dat je deze vragen hebt beantwoord! Wat hebben jullie een slopende weken gekend. Verschrikkelijk! Ik hoop dat je inmiddels wel lekker kunt genieten van de zwangerschap. 🙂 Wel vervelend om te lezen dat de rugpijn de dagelijkse activiteiten zo belemmerd. Hopelijk wordt de pijn nog minder!

  2. says

    Super leuk om te lezen. Geniet nog van je zwangerschap zo lang het duurt haha. Ik ben benieuwd naar de naam en het mooie met namen vind ik dat het altijd bij die baby (later persoon) past haha!

  3. says

    Het lezen van je antwoorden tovert ook een smile op mijn gezicht. Mooi om te lezen dat je zo geniet, terwijl het natuurlijk ook heel zwaar is. Maar over niet te lange tijd mag je haar in je armen sluiten. Ik ben erg benieuwd naar de babykamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *